Cautati pe acest blog

duminică, 29 aprilie 2012

Compozitie & Efecte terapeutice

 Dr. Erp-Thomas, care a descoperit peste 100 de compusi ortomoleculari nutritional-activi existenti in graul verde, afirma ca este "alimentul perfect din punct de vedere micronutritional."
Conform analizelor efectuate asupra graului verde s-a descoperit continutul  uimitor ala cestuia:
În 2002, Ben – Arye E & Co, în cadrul studiului dublu – orb randomizat denumit „Sucul de grâu verde încolţit în tratamentul colitei ulcerative distale active” a concluzionat că administrarea zilnică, timp de o lună a acestui suc a condus la diminuarea activităţii inflamatorii, a ulceraţiilor şi sângerărilor colonice, a durerilor abdominale precum şi a celorlalte semne de colită ulcerativă la pacienţii trataţi vs. placebo.
  • Numeroase minerale, între care, mai importante din punct de vedere cantitativ sunt: fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, clorul, sulful, zincul, manganul, cobaltul, cuprul şi iodul.
  • Aminoacizi, antioxidanţi, enzime şi fitohormoni.
  • Vitamine dintre care, mai reprezentative cantitativ sunt: beta carotenii (mai bogaţi decât în morcov) ca şi precursori ai vitaminei A, vitamine din grupul B (chiar şi vitamina B17 sau amigdalina), vitaminele C (mai multă decât în citrice), E, K, D şi PP.
  • Cantităţi impresionante de clorofilă.

În 2004, Marawaha RK & Co, în studiul pilot denumit „Sucul de grâu verde încolţit reduce nevoia de transfuzii sangvine la pacienţii cu Thalasemie majoră” au demonstrat faptul că frecvenţa transfuziilor de sânge la pacienţii major-thalasemici la care a fost administrat zilnic acest suc scade cu 25 – 40%.

În 2006, Dey, R. Sarkar & Co în Journal of Clinical Oncology, arată că utilizarea sucului de grâu verde încolţit la tratamentul pacienţilor cu diferite forme de cancer, aduce efecte importante în imbunătăţirea calităţii vieţii şi a indicelui Karnofsky şi reprezintă O ALTERNATIVĂ EFICIENTĂ PENTRU TRANSFUZIILE DE SÂNGE.

În acelaşi sens, în 2007, israelianul Bar – Sela G & Co, în cadrul studiului pilot denumit „Sucul de grâu verde încolţit diminuează toxicitatea hematologică dată de chimioterapia cancerului de sân” arată că administrarea zilnică a acestui suc pe întreaga perioadă a tratamentului citostatic în cancerul de sân diminuează cu 60% mielotoxicitatea (efectul toxic asupra măduvei osoase formatoare de celule sangvine) ceea ce conduce la îmbunătăţirea toleranţei organismului la tratamentul polichimioterapic şi la scăderea necesităţii tratamentului cu GCST (Factor de Stimulare a Creşterii Granulocitelor).

Prin importanta concentraţie de clorofilă pe care o deţine, sucul de grâu verde încolţit aduce şi alte mari beneficii împotriva bolii neoplazice (cancerului) şi în prevenirea ei. Astfel, clorofila formează legături chimice strânse cu unii agenti cancerigeni (precum compuşii aromatici policiclici din fumul de ţigară, aminele heterociclice şi spirenii din cărnurile fripte pe grătarele cu mangal sau lemn, cu aflatoxinele etc) reducând sau împiedicând absorbţia intestinală a acestora. Totodată clorofila neutralizează mulţi radicali liberi protejând împotriva altor substanţe cancerigene, a radiaţiilor şi a efectelor secundare ale drogurilor chimioterapice citostatice asupra celulelor sănătoase.

"Iarba de grâu conţine 20 de aminoacizi şi câteva sute de enzime diferite care nu se găsesc în mâncarea noastră dar şi 92 de tipuri de minerale din 102 cunoscute, vitamine şi alţi nutrienţi importanţi ce se găssc numai în sol. Totodată conţine 17 amino acizi. Motivul pentru care iarba de grâu a devenit atât de utilizată şi cunoscută este pentru că aceasta conţine majoritatea vitaminelor şi mineralelor de care corpul uman are nevoie.
Conţine minerale precum: magneziul, calciul, potasiul şi zinc. S-a demonstrat faptul că iarba de grâu conţine elemente precum: enzime, hormoni şi anumiţi acizi nucleici care lipsesc din organismul nostru, dar de care avem nevoie zilnic."

"Aproximativ 70% din conţinutul său este clorofilă. Clorofila este baza vietii tuturor plantelor, şi este probabil unul din cei mai sănătosi nutrienti. Ştiinţa a dovedit că clorofilă impiedica cresterea şi dezvoltarea bacteriilor neprietenoase.
Conţine, de asemenea, 20 de aminoacizi, câteva sute de enzime diferite ce nu au fost găsite în alte produse alimentare, 90 din cele 102 de tipuri de minerale posibile , vitamine şi alte elemente nutritive importante. Este un foarte bun supliment alimentar pentru oamenii care tin dieta, pentru sportivi şi pentru persoanele care doresc să isi menţină un sistem imunitar sanatos."

Efectele benefice importante ale sucului de grâu verde încolţit s-au constatat şi în:
  
· cadrul curelor de depurare şi dezintoxicare, în demersurile anti-aging (împotriva îmbătrânirii) şi de reducere a greutăţii corporale din supraponderalitate şi obezitate,
· hematologie (deoarece preparatul stimulează eritrogeneza – formarea globulelor roşii în sânge)
· susţinerea nutriţională a sportivilor de performanţă a alpiniştilor montani şi a scufundătorilor (preparatul stimulează creşterea şi menţinerea la nivele sporite a numărului de eritrocite, a concentraţiei lor în hemoglobină, a hematocritului şi a valorii hemoglobinemiei).
· susţinerea nutriţională a pacientului seropozitiv HIV sau cu SIDA şi a celui cu leuconevraxie (scleroză multiplă/în plăci).
·  profilaxia cancerelor în general şi a celui de parenchim pulmonar în special, prin diminuarea fibrozei pulmonare a fumătorilor şi a celor care au suferi de TBC.
·  afecţiuni de mai mică gravitate precum: acneea, eczemele, tendinţa la infecţii recidivante, tulburările de oxigenare cerebrală sau a altor ţesuturi, afecţinile hepatice, metabolice etc, unde sucul de grâu verde încolţit consumat regulat acţionează impresionant.

Autor Dr. Albu Horaţiu – Preşedinte al „Societăţii Române de Medicină Ortomoleculară” şi Consilier Medical la departamentul Ştiinţific al  Laboratoarelor farmaceutice spaniole Catalysis s.l, - Madrid

sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu