Cautati pe acest blog

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Experienta personala



Am gasit pe net tot felul de informatii si practici privind cresterea si intrebuintarea sucului de iarba de grau dar mi-au trezit interesul studiile asupra pH-ului organismului efectuate de Dr. Robert O. Young, seminarul despre sanatate al lui Tony Robbins si programul de sanatate naturista al doctorului Richard Schulze.

Motivatie:
Personal, asemeni multora dintre cei ce citesc aceste randuri sau au auzit despre iarba de grau si sucul extras din ea, am fost sceptic la inceput. Dar am decis sa incerc. 
Vreau sa precizez ca sunt o persoana sanatoasa. Nu am sa inventez o boala si felul in care am scapat de ea prin intermediu ierbii de grau, doar pentru a lauda un tratament.
Desi, general, traiesc intr-o stare de sanatate buna, aveam o permanenta stare de insuficienta energie, eram foarte sensibil la raceala (asta insemnand chiar si 3-4 raceli in sezonul rece - in ciuda vaccinului antigripal administrat si la care am renuntat definitiv) si avem si incercam adesea migrene suparatoare si inexplicabile (cautam justificari de genul: "m-a tras curentul" sau "am racit putin" si altele asemenea). Multe activitati imi reduceau programul de somn iar asta o resimteam de-alungul  intregii zile. Cafeaua, de 2-3 ori pe zi era ceva obisnuit suplimentata uneori de sucuri energizante. Insa lucrurile au inceput sa se schimbe odata cu sucul de iarba de grau.
Pentru a ma convinge de efectele acestui suc, am decis sa incerc o perioada.
Primele 3-5 zile in care am baut de suc de iarba de grau au trecut fara sa simt o diferenta majora. Dar in curand, chiar si pentru un om sanatos schimbarile se vad si mai ales se simt: senzatia de foame a scazut, migrenele (asociate stresului, frigului si meselor neregulate si nesanatoase, "curentului" sau altor motive) au disparut, nivelul de energie a crescut, scaunele se eliminau mai usor si regulat, iar o stare de comfort general a inceput sa se simta in tot corpul. Ce m-a bucurat si mai mult a fost rezistenta crescuta la raceala. Cand in jurul meu toti erau afectati raceala si se manifestau in diferite simptome, eu eram si sunt parca imposibil de atins.

De ce sucul de grau?
Am sa folosesc exemplul de mai sus. Cum se stie, cafeaua iti da un impuls de energie imediat, foarte puternic si de scurta durata urma imediat de o stare de oboseala accentuata, eliminarea incompleta si toxinele ramase in corp din cauza acesteia, producand tulburari de somn din ce in ce mai accentuate. Astfel, corpul meu cerea o cantitate crescanda de cafea. Este un cerc vicios in care traiesc foarte multi oameni.
Comparativ, efectul energizant al sucului de iarba de grau, se face resimtit progresiv, este distribuit uniform pe o perioada mai mare a zilei si scade treptat detoxificand organismul.
Dar acesta este doar un mic exemplu.

Marile beneficii ale sucului din iarba de grau depasesc asteptarile:  intarirea sitemului imunitar, un somn mai bun, detoxifierea intregului organism, efectul hranitor si curativ al sangelul si al celulelor precum si contributia la regenerarea acestora.
De fapt, prima diferenta se observa in sange. De aceea propun tuturor, sa faceti o analiza a sangelui inainte de a incepe sa consume acest suc, apoi sa repete analizele dupa 30 de zile de consum regulat. Pentru si mai multe efecte ale sucului de grau gasiti pe internet tone de informatii. Cele mai interesante si importante, as spune eu, sunt marturiile celor care, aflati in diferite boli clasificate ca "incurabile" sau "in ultimul stadiu" au reusit sa intoarca starea lor de sanatate incadrand-o la categoria "miracole".
Am citit, si va indemn pe toti sa cautati astfel de marturii, despre perosane care s-au vindecat de tot felul boli si mai ales multe tipuri de cancer.
Pentru mine asta a fost o revelatie pentru ca, de curand, o matusa a murit de cancer. M-a impresionat enorm si regret mereu ca nu am stiut mai demult ceea ce am aflat mult prea tarziu pentru ea. Acum stiu ca as fi putut face ceva si tocmai de aceea, acum, fac ceea ce fac.Administrare:

La inceput este indicat sa administrati cate o lingura-doua de suc de grau pe stomacul gol. Gustul sucului de grau este de...iarba, foarte dulceag. A nu se confunda cu "dulce". Gustul dulce te duce cu gandul la miere, care pentru mine este cel mai dulce gust natural. Gustul dulceag al sucului din iarba de grau este diferit si pentru ca este foarte puternic provoca greata. De aceea, se administreaza pe stomacul gol: pentru a preveni greata si implicit varsaturile.
In timp, trebuie sa ajungeti la o cantitate de 50 ml de doua ori pe zi.

Efecte secundare?
Am fost intrebat ce efecte secundare are sucul de grau si ce se intampla in cazul in care se administreaza o cantitate mai mare?
Exceptand o usoara durere de cap si eventual greata observate doar la inceputul administrarii sucului si la foarte putine persoane, nu stiu, nu am auzit si nu am citit de efecte secundare.
Sunt totusi cazuri, foarte rare, de persoane care nu il tolereaza, cel mai adesea din cauza gustului. Dar, asemeni tutror remediilor naturiste, alergiile sunt extrem de rare iar o eventuala supradoza nu provoaca altceva decat o varsatura. Am incercat personal o "supradoza" si tot ce am obtinut a fost un minut in care am incercat sa regurgitez ceva ce nu apucasem sa mananc. Asta a fost tot.

Calitate:
Pentru ca graul creste chiar si pe ciment (daca are suficienta apa) o alta nelamurire se refera la conditiile de cultivare a semintelor si cresterea ierbii de grau verde. Sunt persoane care cresc iarba de grau acasa punand pe fundul unei tavi o bucata de patura din material textil. Altii cresc iarba de grau la lumina becului sau direct in lumina soarelui fortand cresterea. Sunt firme care, pentru o productie mai mare, cresc graul chiar si fara pamant sau cu diferite ingrasaminte sau "suplimente".
Consider ca oricare dintre aceste metode sunt incomplete si insuficiente pentru obtinerea unui suc de grau cat mai curat, bogat si sanatos. Ideal ar fi sa folosim pentru acest suc, iarba de grau cultivata natural, afara, in pamant, udata de ploaie si crescuta de primavara devreme, insamantata din toamna precedenta. Numai ca astfel de conditii sunt mai greu de indeplinit pentru o cantitate suficienta de suc, intr-un timp relativ scurt. Daca pentru prima cultura ar fi ideal, avand in vedere succesiunea anotimpurilor de la insamantare pana la recoltare, pentru urmatoarele culturi conditiile ar fi mult diferite apropiindu-se de cele din sere. Un al inconvenient ar fi faptul ca iarba de grau odata recoltata si sucul obtinut, acesta trebuie conservat ceea ce duce la pierderea anumitor calitati.

   De observat ca oricare dintre metodele de cultivare prezinta in acelasi timp atat avantaje cat si dezavantaje. Cu toate acestea, cel mai important este sucul rezultat din primele faze ale dezvoltarii ierbii de grau. Cu cat sunt intrunite mai multe conditii cu atat mai buna va fi calitatea sucului.


In privinta sucului de grau lucrurile stau putin diferit: proaspat stors acesta oxideaza foarte repede de aceea trebuie consumat in prima jumatate de ora de la stoarcere sau se pastreaza in congelator. Asemeni tuturor alimentelor si produselor perisabile dupa prima decongelare acesta nu se recongeleaza. De aceea, livrarea sucului de grau congelat se face in recipienti cu greutate diferita, in functie de cerintele clientilor, cantitate specificata dinainte, ca odata decongelat, sa fie consumata intreaga cantitate.

Storcatorul:
Si aici am intalnit diferite metode de a obtine sucul din iarba de grau: prin presare, tocare, masticare, sau stoarcere. Astfel, unii il preseaza sau il toaca in blender cu putina apa, apoi il storc inrt-un tifon sau sita obtinand o oarecare cantitate de suc. Astfel de metode scot doar o cantitate mica din iarba de grau de aceea sunt foarte ineficiente scotand aproximativ jumatate sin cantitatea de suc prezenta in firele de iarba de grau.
Nu promovez un storcator anume. Doar recomand folosirea unui storcatoar destinat special stoarcerii sucului din iarba de grau si frunzele plantelor.

Un comentariu:

  1. Pentru a intampina gustul ciudat al ierbii de grau se poate amesteca cu sucul de la un mar stors impreuna cu iarba.

    RăspundețiȘtergere